Fylte pitabrød er en rask og enkel rett selv de minste i familien elsker. Vi fyller våre pitabrød med krydret kjøttdeig, kremet hvitløksyoghurt og en frisk gulrotsalat med spinat og mynte. Retten serveres med oreganokrydrede fries som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
4 g
Panamat
1 stk
Hvitløk
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte
500 g
Poteter
2 stk
Gulrot
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ g
Oregano, tørket
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1cm staver.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp med olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P], salt og pepper. Bland sammen.
Stek i ovnen i 25-35 minutter, eller til gylne og møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk og yoghurt i en liten skål.
Finhakk mynte.
Skyll spinat.
Skrell gulrot til lange, tynne bånd, og finhakk den siste biten.
Bland mynte, gulrot, spinat, salt [1/4ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
TIPS: Reduser eller dropp mynte, hvis du ikke liker smaken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 6-8 min, eller til brunet og sprø.
Tilsett Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] og stek i 30 min, eller til velduftende.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, varm pitabrød direkte på rist i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Skjær en åpning i pitabrød, og fyll med hvitløksyoghurt, spinatsalat og kjøttdeigblanding.
Anrett pitabrød, fries og resterende salat på tallerkener.
Server med resterende hvitløksyoghurt.