Kjøttdeigfylte pitabrød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttdeigfylte pitabrød

Kjøttdeigfylte pitabrød

med gulrot-myntesalat og fries

Fylte pitabrød er en rask og enkel rett selv de minste i familien elsker. Vi fyller våre pitabrød med krydret kjøttdeig, kremet hvitløksyoghurt og en frisk gulrotsalat med spinat og mynte. Retten serveres med oreganokrydrede fries som tilbehør.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Panamat

1 stk

Hvitløk

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Mynte

500 g

Poteter

2 stk

Gulrot

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3572 kj
Fett38.1 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater91.4 g
Sukker15.2 g
Protein35.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1cm staver.

Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp med olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P], salt og pepper. Bland sammen.

Stek i ovnen i 25-35 minutter, eller til gylne og møre.

Bland hvitløksyoghurt
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk og yoghurt i en liten skål.

 

Lag salat
3

Finhakk mynte.

Skyll spinat.

Skrell gulrot til lange, tynne bånd, og finhakk den siste biten.

Bland mynte, gulrot, spinat, salt [1/4ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

TIPS: Reduser eller dropp mynte, hvis du ikke liker smaken.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 6-8 min, eller til brunet og sprø.

Tilsett Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] og stek i 30 min, eller til velduftende.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Varm pitabrød
5

I mellomtiden, varm pitabrød direkte på rist i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Server
6

Skjær en åpning i pitabrød, og fyll med hvitløksyoghurt, spinatsalat og kjøttdeigblanding.

Anrett pitabrød, fries og resterende salat på tallerkener.

Server med resterende hvitløksyoghurt.