topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk BBQ-bowl

Koreansk BBQ-bowl

med frisk slaw og jasminris

I dag vil middagen stå klar på rekordtid! Kan vi friste med en koreansk BBQ-bowl? Vi serverer en smaksrik kjøttdeigblanding laget med BBQ-saus, kyllingbuljong og soyasaus på en seng av luftig jasminris. Retten friskes opp med en slaw og toppes med chiliflak for å gi det hele et ekstra kick.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Allergener:
Soya
Sesam
Hvete
Gluten
Sennep
Egg
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Rødløk

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

75 g

Koreansk BBQ-saus

(Inneholder Soya, Sesam)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

1 g

Chiliflak

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier907 kcal
Energi (kj)3793 kj
Fett49.8 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater78.2 g
Sukker12.7 g
Protein31.2 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek kjøttdeig
2

Finhakk rødløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett koreansk BBQ-saus, kyllingbuljong, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 1-2 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Bland salat
3

Skrell gulrot i bånd med en potetskreller.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland skåret spisskål [1/2 pose, 2P], gulrot, chiliflak, en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.

Server
4

Fordel ris, kjøttdeig og slaw i skåler.

Server med en klatt svart sesammajones.

Dryss over peanøtter og koriander.