Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
1 stk
Purre
4 g
Kjøttbuljong
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
300 g
Svin ytrefilet
1 ss
Smør (steg 2)
2 ss
Melk (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°/220°C. Kok opp en gryte med vann* og en klype salt*. Skjær cherrytomat i to og fordel på en bakeplate med bakepapir. Hell over en liten skvett olivenolje*, krydre med salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 15-20 min, eller til lett karamellisert.
Mens tomatene er i ovnen, skrell potetene og skjær i 2 cm store terninger. Kok i 10-15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell av vannet, og tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], melk* [2 ss | 3 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side med lokk så mosen holder varmen.
Skyll spinat i kaldt vann* med et dørslag. Skjær purre i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek purre og spinat i 2-3 min, eller til spinaten faller sammen. Overfør til en skål.
Varm en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hver kotelett i 2-3 min på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Overfør til tallerken. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett matfløte, oksebuljong og krydderblanding, og la simre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne. Tilsett eventuelt saft fra tallerkenen med koteletter, og smak til med salt* og pepper*. Bland purre og spinat inn i gryten med potetmos.
Anrett potetmos og kotelett på tallerken. Topp med bakte cherrytomater og saus.