Deilig kosemat som vil bli elsket av hele familien. I denne retten har vi skiftet ut den klassiske kjøttsausen med en ny følgesvenn! En god og kremet saus med bacon, purre, spinat og kjørvel, som toppes med sprø pangrattato.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Purre
2 stk
Tomat
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
140 g
Bacon, terninger
4 g
Kyllingbuljong
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær purre [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.
Grovhakk tomat.
Press eller finhakk hvitløk.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett panko og det grønne av purren og stek i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en liten skål.
Kok spaghetti i 7-9 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl], og hell av resten.
Bland en skvett olivenolje i kjelen med spaghetti om du ønsker.
Varm opp stekepannen til middels høy varme.
Stek bacon i 3-4 min.
Tilsett resterende purre og tomat og stek i 2-3 min.
Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], Mamas Favoritt, kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost, pastavann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre i 3-4 min.
Tilsett spinat og spaghetti i stekepannen og bland godt.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen er for tykk.
Anrett kremet baconpasta i dype tallerkener.
Topp med pangrattato og resterende finrevet ost.