Deilig kosemat som vil bli elsket av hele familien. I denne retten har vi skiftet ut den klassiske kjøttsausen med en ny følgesvenn! En god og kremet saus med bacon, purre og spinat, som toppes med sprø pangrattato.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Purre
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
140 g
Bacon, terninger
4 g
Kyllingbuljong
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
8 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pose
Bladpersille
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skyll purre [1/2 stk, 2P] grundig. Skjær i tynne skiver.
Grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Finhakk persille og hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en liten skål og sett til side.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp stekepannen på middels høy varme.
Stek bacon i 3-4 min, eller til lett brunet.
Tilsett tomat og purre. Stek i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt. Tilsett hvitløk og stek i 1 min, eller til velduftende.
Senk varmen til middels. Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, halvparten av finrevet ost, Mamas Favoritt, kyllingbuljong, en klype salt og pepper. La putre i 3-4 min, eller til tyknet.
Tilsett spinat, persille og spaghetti og bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett pastavann hvis sausen føles for tykk.
Anrett kremet baconspaghetti i skåler.
Topp med pangrattato og resterende finrevet ost.