Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
½ stk
Purre
200 g
Sjampinjong
1 stk
Gulrot
1 g
Tørket timian
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kyllingbuljong
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 5)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 12 min. Ta kjelen av komfyren og sett til side med lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Rens purreløk og skjær vekk den nederste delen av roten. Del deretter i to på langs og skjær i 0.5 cm tykke halve skiver. Riv gulrot grovt. Skjær sopp i 2 cm store stykker.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett sopp, purreløk og en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min. Tilsett kjøttdeig og gulrot og stek i 4-5 min, eller inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen i mindre stykker underveis.
Grovhakk spinat og rør inn i kjelen med ferdig ris (spar litt til pynt).
Tilsett creme fraiche, vann* [½ dl | 1 dl], hvitløk, Hvitløksflørt, kyllingbuljong, timian og en klype pepper* i stekepannen. La simre i 2-3 min.
Anrett spinatris og gryterett i skåler og pynt med resterende spinat.