Kremet svinekjøttgryte med spinatblandet jasminris og stekt sjampinjong.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
½ stk
Purre
200 g
Sjampinjong
1 stk
Gulrot
1 g
Tørket timian
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kyllingbuljong
½ stk
Hvitløk
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til middels lav varme. La putre i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Rens purre [1/2 stk, 2P] og skjær vekk den nederste delen av roten. Skjær i 1/2 cm tykke halve skiver. Riv gulrot grovt. Skjær sjampinjong i 2 cm tykke skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett sopp, purre, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Stek i 2-3 min. Tilsett kjøttdeig og gulrot og stek i 4-5 min, eller til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat i et dørslag under kalt vann. Grovhakk spinat og rør inn i kjelen med ferdigkokt ris (spar litt spinat til pynt).
Tilsett creme fraiche, vann* [1/2 dl | 1 dl], hvitløk, Hvitløksflørt, timian, kyllingbuljong og en klype pepper* i stekepannen. La putre i 2-3 min.
Anrett spinatris og kjøttdeiggryte i dype tallerkener. Topp med resterende spinat.