Fyldige supper er som en varm klem på en kjølig dag. Denne kremede mais- og baconsuppen er den perfekte balansen mellom salt og søtt. Vi lager en jevning av pannestekt mais, purre og hvitløk, før vi sper på med matfløte, kyllingbuljong og melk. Suppen fullføres med kokt potet, gressløk, finrevet ost og spinat og toppes med sprøstekt bacon og finhakket vårløk. Dette er det perfekte kosemåltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 boks
Mais
1 stk
Purre
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Gressløk
2 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
30 g
Spinat
400 g
Småpoteter
1 stk
Vårløk
1 ss
Mel til suppe
2 dl
Melk til suppe
¼ ts
Salt til suppe
2 dl
Vann til suppe
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i kvarter.
Kok potet i 10-12 min, til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og krydre med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, til gyllent.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Rens purre, halver og skjær i tynne skiver.
Legg bacon uten baconfett over i en skål og sett til side.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.
Stek purre og mais i 5-6 min, til myknet.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Tilsett mel og hvitløk i stekepannen og stek i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, melk, salt og vann.
Senk til middels varme. La putre i 2-3 min under omrøring, til tyknet.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skyll spinat.
Tilsett gressløk, finrevet ost, spinat og potet i sausen, og bland godt. La putre i 1-2 min, til spinat mykner.
Anrett suppe i skåler.
Topp med vårløk og bacon.