Kremet paprika- og baconpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet paprika- og baconpasta

Kremet paprika- og baconpasta

med sprø salat og revet ost

Kremet paprika- og baconpasta med sprø salat og revet ost

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g

Bacon, skiver

1 pakke

Farfalle

125 g

Cherrytomater

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Paprika

1 stk

Salat

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

2 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1090 kcal
Energi (kj)4562 kj
Fett55.5 g
Mettet fett26.8 g
Karbohydrater110.4 g
Sukker17.1 g
Protein34.7 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek bacon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 13-15 min, til gyllen og sprø. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett. 

Kok pasta
2

Kok pasta i 12-13 min, til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 3 dl] i en kopp og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* i kjelen med pasta så de ikke klistrer seg fast. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk sjalottløk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm terninger. Del cherrytomateri to. Riv hjertesalat i mindre blader.

Bland salat
4

Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk, paprika og halvparten av cherrytomatene i 2-3 min. Bland salatblader, resterende cherrytomater, balsamico, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Strø over italiensk hardost.

Kok saus
5

Senk varmen til stekepannen til middels varme og tilsett creme fraiche, pastavann* [1 dl | 2 dl], kyllingbuljong, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. La putre i 3-4 min. Tilsett pasta og bland godt. TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen er for tykk.

Server
6

Anrett pasta med saus i dype tallerkener og topp med revet bacon (klipp eventuelt bacon med saks). Server sprø salat ved siden av.