Kremet paprika- og baconpasta med sprø salat og revet ost
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Bacon, skiver
1 pakke
Farfalle
125 g
Cherrytomater
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Paprika
1 stk
Salat
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
2 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1.5 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 13-15 min, til gyllen og sprø. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
Kok pasta i 12-13 min, til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 3 dl] i en kopp og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* i kjelen med pasta så de ikke klistrer seg fast. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Finhakk sjalottløk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm terninger. Del cherrytomateri to. Riv hjertesalat i mindre blader.
Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk, paprika og halvparten av cherrytomatene i 2-3 min. Bland salatblader, resterende cherrytomater, balsamico, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Strø over italiensk hardost.
Senk varmen til stekepannen til middels varme og tilsett creme fraiche, pastavann* [1 dl | 2 dl], kyllingbuljong, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. La putre i 3-4 min. Tilsett pasta og bland godt. TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen er for tykk.
Anrett pasta med saus i dype tallerkener og topp med revet bacon (klipp eventuelt bacon med saks). Server sprø salat ved siden av.