Prosciutto er det italienske ordet for skinke. I dag har vi valgt å bruke prosciutto i en herlig pastarett, som består av rigatoni, portobello og spinat. Alt toppes med finrevet ost og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Prosciutto
150 g
Portobello
1 stk
Sjalottløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pakke
Rigatoni
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Skjær portobello i tynne skiver. Finhakk sjalottløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk basilikum. Grovhakk prosciutto. Skyll spinat under kaldt vann*.
Kok rigatoni i 11-12 min. Hell av vannet, og la pastaen hvile i kjelen. Du kan tilsette en skvett olivenolje* over pastaen hvis du ønsker.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek prosciutto i 2-3 min, eller til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på.
Tilsett sjalottløk, portobello, hvitløk og en klype salt* i stekepannen og stek i 4-5 min. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om nødvendig. Tilsett kyllingbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og halvparten av basilikum. Kok i 2-3 min, til sausen tykner.
Tilsett rigatoni, spinat og halvparten av prosciuttoen i stekepannen og bland godt. Krydre med en stor klype pepper*.
Anrett kremet pasta med grønnsaker i dype tallerkener. Topp med resterende prosciutto og finrevet ost. Pynt med basilikum.