Kremet spaghetti og kjøttboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet spaghetti og kjøttboller

Kremet spaghetti og kjøttboller

med fersk spinat og stekt squash

Vi lar oss inspirere av Lady og Landstrykeren, og byr på en romantisk klassiker - spaghetti og kjøttboller. Kjøttbollene består av kjøttdeig, egg og hvitløk som formes og stekes til de får en gyllen skorpe. Mens de godgjør seg, lager vi en fyldig saus med løk, squash, tomatpure, ketchup, soyasaus og fløte. Vi blander spaghetti og fersk spinat i sausen, og topper retten med et dryss finrevet ost.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Soya
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 boks

Tomatpure

1 stk

Løk

30 g

Spinat

½ stk

Squash

4 g

Kyllingbuljong

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Ketchup (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1007 kcal
Energi (kj)4215 kj
Fett50 g
Mettet fett23.4 g
Karbohydrater87.3 g
Sukker13.9 g
Protein48 g
Natrium544.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk løk.

Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt.

Skyll spinat.

Stek kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, hvitløk, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Form deig til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu regelmessig. Senk til middels varme når de har brunet. Sett til side på en tallerken og hold varme.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Kok spaghetti
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne (uten å tørke av) på middels høy varme.

Stek løk og squash i 4-5 min, til myknet. Tilsett tomatpure og stek videre i 1-2 min.

Tilsett pastavann, ketchup [1 ss | 2 ss], smør [1 ss | 2 ss], soyasaus [1/2 pose, 2P], kyllingbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], og bland godt.

Tilsett spaghetti
5

Bland ferdigkokt spaghetti og spinat i saus.

Server
6

Anrett pasta i skåler.

Topp med kjøttboller.

Garner med finrevet ost [1/2 pakke, 2P] og en klype pepper.