Vi lar oss inspirere av Lady og Landstrykeren, og byr på en romantisk klassiker - spaghetti og kjøttboller. Kjøttbollene består av kjøttdeig, egg og hvitløk som formes og stekes til de får en gyllen skorpe. Mens de godgjør seg, lager vi en fyldig saus med løk, squash, tomatpure, ketchup, soyasaus og fløte. Vi blander spaghetti og fersk spinat i sausen, og topper retten med et dryss finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 boks
Tomatpure
1 stk
Løk
30 g
Spinat
½ stk
Squash
4 g
Kyllingbuljong
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Ketchup (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk løk.
Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt.
Skyll spinat.
Bland kjøttdeig, hvitløk, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Form deig til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu regelmessig. Senk til middels varme når de har brunet. Sett til side på en tallerken og hold varme.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne (uten å tørke av) på middels høy varme.
Stek løk og squash i 4-5 min, til myknet. Tilsett tomatpure og stek videre i 1-2 min.
Tilsett pastavann, ketchup [1 ss | 2 ss], smør [1 ss | 2 ss], soyasaus [1/2 pose, 2P], kyllingbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], og bland godt.
Bland ferdigkokt spaghetti og spinat i saus.
Anrett pasta i skåler.
Topp med kjøttboller.
Garner med finrevet ost [1/2 pakke, 2P] og en klype pepper.