Kylling- og sjampinjongrisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling- og sjampinjongrisotto

Kylling- og sjampinjongrisotto

med sprø bacon og kruspersille

Mange forbinder risotto med restaurantbesøk, men med dagens middag trenger dere ikke forlate huset. Vi starter med å sprøsteke bacon. Deretter stekes sopp, sjalottløk, hvitløk og risottoris. Så begynner magien når vi tilsetter krydder og buljong, og blir fullkommen når spinat, ost og smør legges til. Og ikke nok med det, retten toppes med saftig ovnsbakt kylling, litt mer ost og frisk persille.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

70 g

Bacon, terninger

200 g

Sjampinjong

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sjalottløk

300 g

Kyllingbryst

150 g

Risottoris

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Sitron

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

6 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier725 kcal
Energi (kj)3033 kj
Fett26.7 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater63.6 g
Sukker2.9 g
Protein52 g
Natrium392.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek bacon
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller til gyllen.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.

Stek grønnsaker og risottoris
2

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til bacon (ikke vask) på middels høy varme.

Stek sopp i 4-5 min, eller til møre.

I mellomtiden, finhakk sjalottløk og hvitløk (eller press).

Tilsett sjalottløk, hvitløk og risottoris til pannen, og stek i 1-2 min.

Lag risotto
3

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Senk deretter varmen til middels.

La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.

Rør regelmessig.

Stek kylling
4

I mellomtiden, krydre kylling med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en annen stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Bland sammen
5

I mellomtiden, skyll babyspinat.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og rør inn bacon, spinat, halvparten av finrevet ost, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og smør [1 ss | 2 ss].

Smak til med en klype salt og pepper.

Skjær kylling i skiver.

Finhakk persille.

TIPS: Tilsett en skvett vann til risottoen om den ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i skåler.

Legg på kylling og pynt med resterende finrevet ost og persille.