Mange forbinder risotto med restaurantbesøk, men med dagens middag trenger dere ikke forlate huset. Vi starter med å sprøsteke bacon. Deretter stekes sopp, sjalottløk, hvitløk og risottoris. Så begynner magien når vi tilsetter krydder og buljong, og blir fullkommen når spinat, ost og smør legges til. Og ikke nok med det, retten toppes med saftig ovnsbakt kylling, litt mer ost og frisk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
70 g
Bacon, terninger
200 g
Sjampinjong
2 stk
Hvitløk
1 stk
Sjalottløk
300 g
Kyllingbryst
150 g
Risottoris
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ stk
Sitron
60 g
Spinat
1 pose
Kruspersille
1 ss
Smør (steg 2)
6 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller til gyllen.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til bacon (ikke vask) på middels høy varme.
Stek sopp i 4-5 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk og hvitløk (eller press).
Tilsett sjalottløk, hvitløk og risottoris til pannen, og stek i 1-2 min.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Senk deretter varmen til middels.
La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.
Rør regelmessig.
I mellomtiden, krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en annen stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, skyll babyspinat.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og rør inn bacon, spinat, halvparten av finrevet ost, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og smør [1 ss | 2 ss].
Smak til med en klype salt og pepper.
Skjær kylling i skiver.
Finhakk persille.
TIPS: Tilsett en skvett vann til risottoen om den ser tørr ut.
Anrett risotto i skåler.
Legg på kylling og pynt med resterende finrevet ost og persille.