Kylling shawarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Kylling shawarma

Kylling shawarma

med pommes frites og stekt halloumi

Kylling shawarma med ovnsbakte potetbåter og stekt halloumi.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Sennep
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

1 stk

Rødløk

1 pose

Mynte

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

½ stk

Granateple

300 g

Strimlet kyllingbryst

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

4 g

Mild Mahal

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Matbrød

(Inneholder Sesam, Gluten, Hvete)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

½ stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1050 kcal
Energi (kj)4395 kj
Fett32.28 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater119.24 g
Sukker21 g
Protein68.33 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne pommes frites.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Plukk mynte og grovhakk.

Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk halloumi [½ pakke, 2P] i 2 cm biter.

Skyll spinat. Del sitron [½ stk, 2P] i to.

Rull granateple [½ stk, 2P] mellom hendene for å løsne frøene. Del i to, legg i en skål med vann og plukk løs frøene. Fjern vannet og det hvite.

TIPS: Å skrelle granateple under vann forhindrer at alt blir rosa.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kyllingstrimler med en klype salt.

Stek kyllingstrimler, løk, halvparten av hvitløken, en skvett sitronsaft, Mild Mahal og Dukkah-godt [½ pakke, 2P] i 4-5 min, til gjennomstekt. Rør av og til.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Når potetene har 8 min igjen, legg matbrød på stekebrettet og stek i 8 min.

Bland yoghurt, resterende hvitløk, en skvett sitronsaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 5-6 min, snu av og til, til gyllen. 

Tilsett granateple og mynte, og bland godt.

6

Del matbrød i to.

Smør på yoghurtdressing på hvert brød. Fyll med spinat og kylling.

Topp kylling med yoghurtdressing og tomat.

Server halloumi, pommes frites og resterende yoghurtdressing på siden.