Kylling shawarma med ovnsbakte potetbåter og stekt halloumi.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
1 stk
Rødløk
1 pose
Mynte
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
½ stk
Granateple
300 g
Strimlet kyllingbryst
7.5 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
4 g
Mild Mahal
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Matbrød
(Inneholder Sesam, Gluten, Hvete)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
½ stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
1 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne pommes frites.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.
Skjær rødløk i tynne skiver. Plukk mynte og grovhakk.
Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk halloumi [½ pakke, 2P] i 2 cm biter.
Skyll spinat. Del sitron [½ stk, 2P] i to.
Rull granateple [½ stk, 2P] mellom hendene for å løsne frøene. Del i to, legg i en skål med vann og plukk løs frøene. Fjern vannet og det hvite.
TIPS: Å skrelle granateple under vann forhindrer at alt blir rosa.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Krydre kyllingstrimler med en klype salt.
Stek kyllingstrimler, løk, halvparten av hvitløken, en skvett sitronsaft, Mild Mahal og Dukkah-godt [½ pakke, 2P] i 4-5 min, til gjennomstekt. Rør av og til.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Når potetene har 8 min igjen, legg matbrød på stekebrettet og stek i 8 min.
Bland yoghurt, resterende hvitløk, en skvett sitronsaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 5-6 min, snu av og til, til gyllen.
Tilsett granateple og mynte, og bland godt.
Del matbrød i to.
Smør på yoghurtdressing på hvert brød. Fyll med spinat og kylling.
Topp kylling med yoghurtdressing og tomat.
Server halloumi, pommes frites og resterende yoghurtdressing på siden.