Denne kylling teriyaki-bowlen er full av lekre råvarer som gir en blanding av deilige smaker. I tillegg er den superrask å lage! Vi koker ris, pannesteker kyllingstrimler som vi vender i en klassisk teriyakisaus og blander sammen en frisk sesam- og agurksalat. Retten toppes med en klatt asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Agurk
1 stk
Hvitløk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ stk
Lime
150 g
Jasminris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme i en stor stekepanne.
Krydre kyllingstrimler med en klype salt. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
Rør inn teriyakisaus.
Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Del agurk i to og skjær i halvmåner.
Bland sesamfrø, spinat, agurk, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor skvett limesaft i en stor skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Rett før servering, rør hvitløk og smør [1 ss | 2 ss] sammen med risen.
Anrett ris i skåler.
Topp med kylling.
Legg agurksalat på siden.
Topp med en klatt asiatisk majones.