En fargerik og lekker salat laget med spinat, tomat, rødløk, paprika og bulgur som toppes med sprø mandler. Vi steker kylling med Saha-Ras, en krydderblanding som byr på en fantastisk smakskalvakade. Hummusdressingen gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Saha-Ras
2 stk
Tomat
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Paprika
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Sitron
50 g
Hummus
(Inneholder Sesam)
½ stk
Rødløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
4 g
Kyllingbuljong
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl], kyllingbuljong og salt [1/2 ts I 1 ts].
Kok bulgur i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen.
Skyll og grovhakk spinat.
TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.
Finhakk tomat.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Skjær sitron i båter.
Finhakk paprika.
På et eget skjærebrett, legg en flat hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv for å dele den i to på langs.
Bland kylling, Saha-Ras, en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk mandler.
Bland hummus, en skvett sitronsaft, vann [1 ss | 2 ss], en klype salt og en stor klype pepper i en skål.
Bland spinat, tomat, rødløk, paprika, en skvett sitronsaft og bulgur i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bland godt. Smak til med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Skjær kylling i skiver.
Anrett kylling og bulgursalat på tallerkener.
Press over en skvett sitronsaft og pynt salaten med mandler.
Server hummusdressing på siden.