Tex-Mex-inspirert mat er ofte en sikker vinner på middagsbordet, og denne retter er intet unntak. By middagsgjestene på pankopanert kylling og ovnsbakte fries som toppes med finrevet ost. Som tilbehør lager vi en rask og enkel salat med gulrot og spinat, i tillegg til en fyldig enchiladasaus som er perfekt å dyppe både kylling og fries i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
100 g
Enchiladasaus
1 stk
Tomat
500 g
Poteter
5 g
Tex-Mex
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Gulrot
30 g
Spinat
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk tomat.
Bland tomat, enchiladasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Skjær hvert kyllingbryst i tre strimler på et eget skjærebrett. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Mamas Favoritt i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min per side, eler til gyllen og gjennomstekt. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.
Bland gulrot, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål.
Ta ferdigstekte fries ut av ovnen og topp med finrevet ost. La osten smelte over poteten.
Anrett kylling, ostetoppede fries og salat på tallerkener.
Server med enchiladasaus.