Drøm deg bort til Middelhavet med dagens herlige måltid. Vi krydrer svinefilet med vår egen krydderblanding, Middelhavsdrøm, og serverer det med luftig ris og ovnsbakt paprika som tilbehør. Retten friskes opp med hjemmelaget tzatziki. Velbekomme!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Paprika
1 stk
Paprika, grønn
300 g
Svinefilet
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
½ stk
Hvitløk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
½ g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen og la putre under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær paprika i 3 cm store biter og plasser på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland sammen.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke og brunet.
Skjær svinekjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttet i 2-3 min på hver side, eller til gylne.
TIPS: Svinekjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Riv agurk, og press ut så mye væske som mulig med et kjøkkenhåndkle.
Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.
Finhakk basilikum.
Bland basilikum, chiliflak [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Anrett ris i skåler.
Topp med svinefilet og paprika.
Drypp over basilikumolje på kjøttet, og server med en klatt tzatziki.