Middelhavs-inspirert svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavs-inspirert svinefilet

Middelhavs-inspirert svinefilet

med ovnsbakt paprika og tzatziki

Drøm deg bort til Middelhavet med dagens herlige måltid. Vi krydrer svinefilet med vår egen krydderblanding, Middelhavsdrøm, og serverer det med luftig ris og ovnsbakt paprika som tilbehør. Retten friskes opp med hjemmelaget tzatziki. Velbekomme!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Paprika

1 stk

Paprika, grønn

300 g

Svinefilet

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

½ stk

Hvitløk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier608 kcal
Energi (kj)2542 kj
Fett17.3 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater91.7 g
Sukker11.4 g
Protein46.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen og la putre under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Ovnsbak paprika
2

I mellomtiden, skjær paprika i 3 cm store biter og plasser på et stekebrett med bakepapir.

Drypp over olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland sammen.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke og brunet.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttet i 2-3 min på hver side, eller til gylne.

TIPS: Svinekjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag tzatziki
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Riv agurk, og press ut så mye væske som mulig med et kjøkkenhåndkle.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.

Bland basilikumolje
5

Finhakk basilikum.

Bland basilikum, chiliflak [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med svinefilet og paprika.

Drypp over basilikumolje på kjøttet, og server med en klatt tzatziki.