I dag lar vi oss inspirere av middelhavet, og vi skal lage pannestekt kylling med gresk salat og couscous. Kyllingen krydres med vår smakfulle krydderblanding, Middelhavsdrøm, og couscousen får en ekstra god smak av å blandes med sitronsaft. Vi lager også en gresk salat med rødløk og salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Basilikum
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1.5 ss
Olivenolje (steg 4)
2.5 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 1)
Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland kylling, Middelhavsdrøm, en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong. Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør godt før du legger lokk på og fjerner kjelen fra varmen. La hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk og en klype salt og pepper i en skål. Smuldre over gresk salatost og bland godt. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker. Bland basilikum, olivenolje [1,5 ss | 3 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når couscousen er ferdig, bland inn en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper. Rør med en gaffel.
Anrett kylling, couscous og gresk salat på tallerkener. Drypp over basilikumdressing og server yoghurt på siden.