Dagens middag er en middelhavdsrøm! Vi skal servere ovnsbakt paprika, tomat og rødløk krydret med deilig middelhavskrydder. Mens grønnsaker og bulgur lager seg selv, skal vi steke kylling til perfeksjon. Til slutt skal vi blande bulgur, grønnsaker og persille med olivenolje og en skvett sitronsaft. Serveres med en frisk sitronyoghurt og et dryss av gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
2 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
2 g
Middelhavsdrøm
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
¼ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær tomat i 2 cm biter. Skjær rødløk i 2 cm båter.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-15 min, til møre.
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].
Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til myk.
Skjær kylling i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Krydre alle sider med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydning av rødt i midten.
I mellomtiden, finhakk persille.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål.
Bland ovnsbakte grønnsaker, persille, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper med bulgur.
Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling og en klatt sitronyoghurt.
Strø over gresskarkjerner.