Denne fyldige salaten fører tankene til middelhavet! Basen er couscous og en klassisk og smakfull pestodressing. Salat, agurk, gulrot og cherrytomater bidrar med farge og struktur. Salaten toppes med krydret pulled beans og ristede gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
100 g
Fullkornscouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
50 g
Kremet pestodressing
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
2 g
Middelhavsdrøm
60 g
Salatblanding
2.5 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Fordel cherrytomater, rødløk og hvitløk i en ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, til lett karamellisert.
Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og salt* [½ ts | 1 ts]. Tilsett couscous og rør godt. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør godt med en gaffel og la avkjøle.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Overfør til en skål. Skrell halvparten av agurk og gulrot i lange, tynne bånd på langs. Finhakk resterende agurk og gulrot. Bland pestodressing og en skvett vann* i en liten skål til konsistensen er flytende. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans, Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P] og en klype salt* og pepper* i 3-4 min, til gjennomvarmet. Bland salatblanding, agurk, gulrot og halvparten av pestodressingen i en stor skål.
Tilsett cherrytomater, rødløk og saft fra stekebrettet i kjelen med couscous. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett couscous i dype tallerkener og topp med pulled beans og salat. Drypp med resterende pestodressing og dryss over gresskarkjerner.