I dag drømmer vi oss bort til Middelhavet og lager en forførende god gryterett med reker, tomat, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, som vi kaller Mamas Favoritt. Tilbehøret i dag er luftig langkornet ris med hvitløk, og alt toppes med fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
150 g
Langkornet hvit ris
½ g
Chiliflak
60 g
Calabresepesto
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pose
Basilikum
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
30 g
Spinat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ ss
Olje til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til grønnsaker
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til reker
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende. Tilsett vann og kok opp.
Tilsett ris og salt og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, grovhakk tomat og basilikumblader.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett tomat, Mamas Favoritt, Hvitløksflørt, chiliflak og salt, og stek videre i 2-3 min, til tomatene er myke.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Krydre reker med en klype salt.
Tilsett calabresepesto, reker, matfløte, grønnsaksbuljong og vann til stekepannen. Kok i 3-4 min, eller til sausen har tyknet og rekene er gjennomkokt. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Rett før servering, rør spinat inn i sausen.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener.
Topp med kremet rekegryte.
Pynt med basilikum på toppen.