Drøm deg bort til Middelhavets varme strender med dagens pastarett. Vi vender spaghettien i en fløtesaus med reker, løk, cherrytomater og spinat, krydret med våre krydderblandinger Mamas Favoritt og Middelhavsdrøm. Retten toppes med gresskarkjerner og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
4 g
Middelhavsdrøm
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Løk
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
125 g
Cherrytomater
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente',
Spar litt pastavann [1/2 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Halver cherrytomater.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek reker, løk, cherrytomater, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte på innsiden.
Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann og grønnsaksbuljong.
La putre i 1-2 min, eller til tyknet.
Bland inn spaghetti.
TIPS: Tilsett mer vann om pastaen ser tørr ut.
Anrett spaghetti i skåler.
Topp med gresskarkjerner og finrevet ost.