Rask middelhavsinspirert rekepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask middelhavsinspirert rekepasta

Rask middelhavsinspirert rekepasta

med stekte tomater og finrevet ost

Er barna sultne? Da har du valgt riktig oppskrift, for vi skal trylle frem en superrask, men likevel mettende og fantastisk smakfull rett. Vi gjør det enkelt og steker reker, løk og tomat som får putre i en herlig saus med spinat, fløte og masse nydelige krydder. Vi rører inn spaghetti, topper med pinjekjerner og ost, og så er maten klar.

Tags:
Superrask
Rask
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Skalldyr
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Spinat

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier663 kcal
Energi (kj)2773 kj
Fett25 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater74.9 g
Sukker11.5 g
Protein30.1 g
Natrium448.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell ut resten. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver. 

Grovhakk tomat. 

Skyll spinat. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek reker, løk, tomat, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.

Lag saus
3

Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann og grønnsaksbuljong. 

Kok i 1-2 min, eller til spaghettien er ferdig. 

Rør inn spaghetti.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Server
4

Anrett rekepasta i dype tallerkener. 

Pynt med pinjekjerner og finrevet ost.