Er barna sultne? Da har du valgt riktig oppskrift, for vi skal trylle frem en superrask, men likevel mettende og fantastisk smakfull rett. Vi gjør det enkelt og steker reker, løk og tomat som får putre i en herlig saus med spinat, fløte og masse nydelige krydder. Vi rører inn spaghetti, topper med pinjekjerner og ost, og så er maten klar.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
4 g
Middelhavsdrøm
60 g
Spinat
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell ut resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek reker, løk, tomat, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.
Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann og grønnsaksbuljong.
Kok i 1-2 min, eller til spaghettien er ferdig.
Rør inn spaghetti.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Anrett rekepasta i dype tallerkener.
Pynt med pinjekjerner og finrevet ost.