Kjapp middelhavsinspirert rekepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjapp middelhavsinspirert rekepasta

Kjapp middelhavsinspirert rekepasta

med stekte tomater og finrevet ost

Er barna sultne? Da har du valgt riktig oppskrift, for vi skal trylle frem en superrask, men likevel mettende og fantastisk smakfull rett. Vi gjør det enkelt og steker reker, løk og tomat som får putre i en herlig saus med spinat, fløte og masse nydelige krydder. Vi rører inn spaghetti, topper med gresskarkjerner og ost, og så er maten klar.

Tags:
Rask
Superrask
Spis meg først
Allergener:
Melk
Egg
Skalldyr
Hvete
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

4 g

Middelhavsdrøm

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

60 g

Spinat

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til reker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier661 kcal
Energi (kj)2765 kj
Fett24.8 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater74.9 g
Sukker11.4 g
Protein30.1 g
Natrium448.5 mg

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Grovhakk tomat.

Skyll spinat.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker, løk, tomat, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.

Lag saus
3

Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte, pastavann og grønnsaksbuljong.

Kok i 1-2 min, eller til spaghettien er ferdig.

Rør inn spaghetti.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Server
4

Anrett rekepasta i dype tallerkener.

Pynt med gresskarkjerner og finrevet ost.