Er barna sultne? Da har du valgt riktig oppskrift, for vi skal trylle frem en superrask, men likevel mettende og fantastisk smakfull rett. Vi gjør det enkelt og steker reker, løk og tomat som får putre i en herlig saus med spinat, fløte og masse nydelige krydder. Vi rører inn spaghetti, topper med gresskarkjerner og ost, og så er maten klar.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Middelhavsdrøm
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)
60 g
Spinat
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til reker
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek reker, løk, tomat, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.
Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte, pastavann og grønnsaksbuljong.
Kok i 1-2 min, eller til spaghettien er ferdig.
Rør inn spaghetti.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Anrett rekepasta i dype tallerkener.
Pynt med gresskarkjerner og finrevet ost.