Middelhavsinspirert squash- og tomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert squash- og tomatpasta

Middelhavsinspirert squash- og tomatpasta

med sprø halloumikrutonger og basilikum

I denne Middelhavsinspirerte retten kombinerer vi spennende konsistenser: Vi serverer spaghetti med en fyldig tomat- og hvitløksbasert pastasaus, myk ovnsbakt squash, og topper det hele med sprø halloumikrutonger. Dryss over fersk basilikum og nyt!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Squash

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

4 g

Røkt paprikapulver

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Basilikum

½ g

Chiliflak

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Smør (steg 5)

6.5 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1317 kcal
Energi (kj)5510 kj
Fett72.1 g
Mettet fett32.8 g
Karbohydrater111.6 g
Sukker19.1 g
Protein51.9 g
Natrium390.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak squash
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Skjær squash i 1 cm store biter. Plasser på et stekebrett med bakepapir.

Bland med en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.

Stek halloumi
2

I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm store biter.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp dallerken.

Bland panko og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi i melblanding, deretter i egg og til slutt i panko.

Plasser på et nytt stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 15-20 min, eller til gylne.

TIPS: Press forsiktig panko på osten, slik at det sitter fast.

Stek løk
3

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor gryte på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til lett myknet.

Tilsett hvitløk, røkt paprikapulver, Hvitløksflørt, chiliflak [1/2 pose, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og Middelhavsdrøm, og stek i 30 sek, til velduftende.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Kok pasta
4

Tilsett hakket tomat [1/2 pakke, 2P], vann [6,5 dl | 13 dl], spaghetti og salt [1/2 ts | 1 ts].

Senk til middels varme, og la putre i 12-14 min, til pasta er 'al dente'.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Tilsett mer vann hvis pastaen blir for tørr.

Tilsett spinat
5

Grovhakk basilikum.

Skyll spinat.

Tilsett smør [2 ss | 4 ss], spinat, squash og en klype salt til pastaen rett før servering, og bland sammen.

Server
6

Fordel pastaen i skåler.

Topp med halloumikrutonger og fersk basilikum