I denne Middelhavsinspirerte retten kombinerer vi spennende konsistenser: Vi serverer spaghetti med en fyldig tomat- og hvitløksbasert pastasaus, myk ovnsbakt squash, og topper det hele med sprø halloumikrutonger. Dryss over fersk basilikum og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 stk
Squash
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
4 g
Røkt paprikapulver
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Basilikum
½ g
Chiliflak
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Smør (steg 5)
6.5 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Skjær squash i 1 cm store biter. Plasser på et stekebrett med bakepapir.
Bland med en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm store biter.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp dallerken.
Bland panko og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en tredje dyp tallerken.
Vend halloumi i melblanding, deretter i egg og til slutt i panko.
Plasser på et nytt stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 15-20 min, eller til gylne.
TIPS: Press forsiktig panko på osten, slik at det sitter fast.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor gryte på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til lett myknet.
Tilsett hvitløk, røkt paprikapulver, Hvitløksflørt, chiliflak [1/2 pose, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og Middelhavsdrøm, og stek i 30 sek, til velduftende.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett hakket tomat [1/2 pakke, 2P], vann [6,5 dl | 13 dl], spaghetti og salt [1/2 ts | 1 ts].
Senk til middels varme, og la putre i 12-14 min, til pasta er 'al dente'.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Tilsett mer vann hvis pastaen blir for tørr.
Grovhakk basilikum.
Skyll spinat.
Tilsett smør [2 ss | 4 ss], spinat, squash og en klype salt til pastaen rett før servering, og bland sammen.
Fordel pastaen i skåler.
Topp med halloumikrutonger og fersk basilikum