Middelhavsinspirert torsk med potetmos og stekte grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
500 g
Bakepotet
½ stk
Løk
2 stk
Tomat
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
1 stk
Squash
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Smør (steg 5)
2 dl
Vann (steg 5)
1 ss
Hvetemel (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann*.
Skrell potet og skjær i 2 cm biter. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.
Skjær tomat og squash i 2 cm biter. Finhakk løk [½ stk, 2P]. Finhakk persille. Skyll spinat og grovhakk. Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og pepper*. Stek i 15-17 min, eller til møre og lett forkullede.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på hver side. Stek fisk i 2-3 min på hver side. Legg på en ren tallerken til servering. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Vask stekepannen og smelt smør* [2 ss | 4 ss] på lav varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett en skvett sitronsaft, salt* [¼ ts | ½ ts] og hvetemel* [1 ss | 2 ss]. Rør til klumpefritt. Tilsett vann* [2 dl |4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt. Kok opp til sausen tykner. Rør inn persille. Bland spinat inn i potetmosen, dekk til med lokk og la stå i 4-6 min.
Anrett grønnsaker, fisk og potetmos på tallerkener. Topp med saus.