I dag er det tid for en enkel, sunn og god middag. Pannestekt torsk får selskap av ovnsbakt tomat og squash som nærmest lager seg selv, en kremet potetmos med smør og spinat og til slutt en rund og god persillesaus med en lett smak av sitron. En perfekt avslutning både på en rolig og en travel dag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
500 g
Bakepotet
½ stk
Løk
2 stk
Tomat
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
1 stk
Squash
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Smør (steg 5)
2 dl
Vann (steg 5)
1 ss
Hvetemel (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell potet og skjær i 2 cm biter. Kok potetbiter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.
Skjær tomat og squash i 2 cm biter. Finhakk løk [½ stk, 2P]. Finhakk persille. Skjær sitron i båter. Skyll spinat og grovhakk. Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper. Stek i 15-17 min, eller til møre og lett forkullede.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper på hver side. Stek fisk i 2-3 min på hver side. La hvile på en ren tallerken til servering. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Vask stekepannen og smelt smør [2 ss | 4 ss] på lav varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett en skvett sitronsaft, salt [¼ ts | ½ ts] og hvetemel [1 ss | 2 ss]. Rør til klumpefritt. Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt. Kok opp til sausen tykner. Rør inn persille. Bland spinat inn i potetmosen, dekk til med lokk og la stå i 4-6 min.
Anrett grønnsaker, fisk og potetmos på tallerkener. Topp med saus.