Dagens innovative oppskrift kommer garantert til å falle i smak! Vi baker kylling med sennep, panko, ost, hvitløk og persille til den er sprø og gyllen. Vi skal også ovnsbake rødbeter, pastinakk og gulrøtter. Alt serveres med en kremet persilledressing med rømme og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Pastinakk
25 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødbeter, gulrøtter og pastinakk i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
Finhakk hvitløk. Finhakk persille (med stilk). Bland finrevet ost, panko, halvparten av hvitløken og halvparten av persillen i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt.
Legg kylling mellom to bakepapir på et skjærebrett. Bank kylling flat med en kjøtthammer eller kjevle, ca. 2 cm tynne. Krydre kylling med en klype salt* og pepper* på begge sider, og fordel på et stekebrett med bakepapir.
Smør sennep på kylling. Dryss pankoblandingen over og press lett med baksiden av en skje, så det fester seg til kyllingen. Bak kylling i ovnen i 12-15 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland rømme og resterende persille og hvitløk i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper, og rør godt. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Når rotfruktene er ferdige, la dem avkjøle seg litt og deretter bland dem med spinat.
Anrett rotfrukter og kylling på tallerkener. Server persilledressing på siden.