Dagens innovative oppskrift kommer garantert til å falle i smak! Vi baker kylling med sennep, panko, ost, hvitløk og persille til den er sprø og gyllen. Vi skal også ovnsbake rødbeter, pastinakk og gulrøtter. Alt serveres med en kremet persilledressing med rømme og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
2 stk
Rødbete
2 stk
Gulrot
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Bladpersille
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Pastinakk
30 g
Spinat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til dressing
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødbete, gulrot og pastinakk (alle uskrellet) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
I mellomtiden, finhakk hvitløk og persille (med stilk).
Bland finrevet ost, panko, halvparten av hvitløken, halvparten av persillen og olivenolje i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Legg kylling mellom to bakepapir på et skjærebrett. Bank kylling flat med en kjøtthammer eller kjevle, ca. 2 cm tynne.
Krydre kylling med salt på begge sider, og fordel på et stekebrett med bakepapir.
Smør sennep på kylling.
Dryss pankoblandingen over og press lett med baksiden av en skje, så det fester seg til kyllingen.
Bak kylling i ovnen i 12-15 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat.
Bland rømme og resterende persille og hvitløk i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper, og rør godt.
Når rotgrønnsakene er ferdig stekt, la dem avkjøle litt og bland deretter med spinat.
Anrett rotgrønnsaker med spinat og panert kylling på tallerkener.
Server persilledressing på siden.