Dagens middag tar oss med på en kulinarisk reise til Østerrike. Vi kan friste med gyllenstekt kyllingschnitzel med friskpresset sitron, og som spennende tilbehør kan vi by på kremet potetsalat med spinat, creme fraiche, gressløk og sjalottløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Sjalottløk
1 pose
Gressløk
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
½ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
I mellomtiden, skyll spinat.
Når potetene er ferdige, hell av vannet og krydre med en klype salt og pepper. Rør inn spinat.
Sett til side (uten lokk) for avkjøling.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Bland sjalottløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.
Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir på et separat skjærebrett. Bank kylling med en kjøtthammer eller kjevle til ca. 2 cm tykkelse.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Ha panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, så i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
TIPS: Tilsett mer olivenolje dersom kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Finhakk gressløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Rett før servering, bland majones, creme fraiche, salt [1/4 ts | 1/2 ts], gressløk og sjalottløk sammen med potet og spinat.
Anrett kylling og poteter i seksjoner på tallerkener.
Legg sitronbåter på siden.