Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
40 g
Ruccola
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær brokkoli i store buketter (med stilk). Bland kylling med en skvett olivenolje, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en skål. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Ta ut stekebrettet med potetene etter 15 min. Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet. Fordel brokkoli på den andre siden, og bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i 10 min. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
Etter 10 min, strø finrevet ost over kyllingen. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i ytterligere 3-4 min, til osten har smeltet. Bland ruccola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener. Drypp over aioli.