På menyen i dag tilbyr vi ovnsbakt kyllingfilet og hjemmelaget potetmos med purre og spinat. Mens potetene koker, bakes cherrytomatene i ovnen og vi lager en lekker hvitløkssaus. Vi håper dere er sultne, for maten er snart på bordet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
125 g
Cherrytomater
500 g
Poteter
4 g
Kjøttbuljong
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Purre
300 g
Kyllingbryst
3 ss
Melk (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft. Kok opp en kjele med vann og en klype salt.
Krydre kyllingbryst med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær cherrytomater i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til lett karamellisert.
Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger.
Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet og tilsett melk [2 ss | 3 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan tilsette en klatt smør om ønskelig. Sett til side med lokk så mosen holder varmen
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær purre [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek purre og spinat i 2-3 min, til spinaten faller sammen. Overfør til en skål.
Varm opp stekepannen til middels høy varme.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og Hvitløksflørt, og la putre i 3-4 min. Tilsett eventuelt saus fra tallerkenen med svinekjøtt, og smak til med salt og pepper.
Bland purre og spinat i kjelen med potetmos.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Anrett svinekjøtt og potetmos på tallerken.
Topp med ovnsbakte cherrytomater og saus.