Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
40 g
Ruccola
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.
Skyll ruccola.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
I mellomtiden, skjær brokkoli i 1 cm biter.
Bland kylling med en skvett olivenolje, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en skål.
Ta ut stekebrettet med potetene etter 20 min.
Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet [2 brett, 4P].
Fordel brokkoli ved siden av kylling, og bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.
Bak i 17-19 min, til gjennomstekt.
Når det er 5 min igjen, strø finrevet ost over kyllingen og stek ut tiden.
Bland ruccola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener.
Topp med en klatt aioli.