Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
4 g
Kyllingbuljong
2 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
440 g
Kyllinglår
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Tomat
1 stk
Rosmarin
½ stk
Sitron
30 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
1 ss
Vann (steg 1)
etter behov
Smør (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Riv en klype sitronskall og sett til side. Skjær sitron i 1 cm skiver. Del cherrytomater i to. Plukk rosmarinblader [1/2 stk, 2P]. Grovhakk tomat. Skrell hvitløk. Bland kyllingbuljong og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland kyllinglår, Ay-Cajun-ba, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål. Fordel cherrytomater, tomat, hvitløksfedd, sitronbåter og rosmarinblader i en ildfast form. Topp med kyllingbuljong og noen klatter smør*. Plasser kyllinglår oppå. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bak i ovnen i 30-35 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær poteter og squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær rødløk i 2 cm båter. Bland poteter, squash, rødløk og en skvett olivenolje*, salt* og pepper* på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 25-30 min.
Finhakk persille. Bland persille, sitronskall, finrevet ost, pesto [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Konsistensen skal være litt grov - osten kommer til å smelte på de varme grønnsakene, så ikke tilsett for mye olje!
Bland pestoblanding med de ferdigbakte grønnsakene godt. TIPS: Squashen kan godt være veldig myk - det gjør retten kremet!
Anrett grønnsaker med pesto i dype tallerkener. Topp med kyllinglår og tomatsaus.