Pannestekte svinemedaljonger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte svinemedaljonger

Pannestekte svinemedaljonger

med sprø eplesalat og brun saus

Her byr vi på pannestekte svinemedaljonger med en nydelig brun saus til og velduftende poteter krydret med timian. Tilbehøret består av en sprø eplesalat med spinat, gulrot og sennep.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Timian

25 g

Tyttebærsyltetøy

1 stk

Eple

250 g

Svinefilet

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

30 g

Spinat

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til poteter

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Smør til saus

½ ss

Mel til saus

1 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier614 kcal
Energi (kj)2569 kj
Fett22.1 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater69 g
Sukker21.5 g
Protein35.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

I mellomtiden, plukk timianblader og finhakk.

Hell av vannet fra poteter og bland inn timina, smør og en klype pepper. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene

Stek kjøtt
2

Skjær svinekjøtt i medaljonger (3 per pers.) på et eget skjærebrett. Krydre med salt.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kjøttet er ferdig, når det er uten antydning av rosa i midten.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

Skyll spinat.

Skrell gulrot i lange bånd med en skreller.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen brukt til kjøtt på middels varme (ikke vask den).

Bland smør og mel i pannen.

Tilsett brun saus, vann og tyttebærsyltetøy. Kok i 2-3 min.

Bland svinekjøtt i sausen, og varm opp på lav varme i ca. 1 min, til gjennomvarmet.

Lag salat
5

I mellomtiden, bland spinat, eple, gulrot, honning- og sennepsdressing og salt i en skål.

Server
6

Anrett poteter, svinemedaljonger og salat på tallerkener.

Hell saus over kjøttet.