Her byr vi på pannestekte svinemedaljonger med en nydelig brun saus til og velduftende poteter krydret med timian. Tilbehøret består av en sprø eplesalat med spinat, gulrot og sennep.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Timian
25 g
Tyttebærsyltetøy
1 stk
Eple
250 g
Svinefilet
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
30 g
Spinat
1 stk
Gulrot
500 g
Poteter
1 ss
Smør til poteter
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Smør til saus
½ ss
Mel til saus
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
I mellomtiden, plukk timianblader og finhakk.
Hell av vannet fra poteter og bland inn timina, smør og en klype pepper. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene
Skjær svinekjøtt i medaljonger (3 per pers.) på et eget skjærebrett. Krydre med salt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kjøttet er ferdig, når det er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Skyll spinat.
Skrell gulrot i lange bånd med en skreller.
Varm opp stekepannen brukt til kjøtt på middels varme (ikke vask den).
Bland smør og mel i pannen.
Tilsett brun saus, vann og tyttebærsyltetøy. Kok i 2-3 min.
Bland svinekjøtt i sausen, og varm opp på lav varme i ca. 1 min, til gjennomvarmet.
I mellomtiden, bland spinat, eple, gulrot, honning- og sennepsdressing og salt i en skål.
Anrett poteter, svinemedaljonger og salat på tallerkener.
Hell saus over kjøttet.