I kveld steker vi mørt svinekjøtt, som vi krydrer med vår egen Cajun-blanding, som vi kaller Ay Cajun-ba. Et fargerikt og innbydende tilbehør er granateplebulgur med agurk og tomat. Vi topper med kremet yoghurt og grønn persille, og så er måltidet ferdig.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
½ stk
Granateple
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
300 g
Svin ytrefilet
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte
4 g
Panamat
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til 'al dente'.
TIPS: Al dente betyr at bulguren er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.
Finhakk mynte.
Rull granateple [1/2 stk, 2P] hardt mot kjøkkenbenken. Del granateple i to. Fyll vann i en stor skål, legg granateple i vannet og bruk fingrene for å fjerne kjernene. Fjern det hvite som stiger opp til overflaten og sil ut vannet.
TIPS: Ved å skrelle granateple under vann, unngår du at alt blir rosa!
Bruk et separat skjærebrett, og skjær kjøtt i 2 cm strimler. Krydre med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt og Panamat i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydning av rosa i midten.
Når bulgur er ferdig, bland inn agurk, tomat, granateple, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett bulgur i skåler og topp med panamat-kjøtt.
Legg til en klatt yoghurt.
Pynt med mynte.