topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert halloumi-bowl

Panert halloumi-bowl

med ovnsbakte grønnsaker og pestodressing

Denne nydelige vegetarretten er proppet full av både farger og smaker! Vi ovnsbaker søtpotet, rødbete og rødløk som deretter blandes med en herlig sitronduftende salat. Salaten topper vi med gyllenstekt panert halloumi, et dryss ristede gresskarkjerner og en kremet pestodressing.

Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

50 g

Kremet pestodressing

100 g

Salatblanding

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

450 g

Søtpotet

20 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

2 stk

Rødbete

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Mel til panering

1

Egg til panering

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1041 kcal
Energi (kj)4357 kj
Fett59.8 g
Mettet fett24.1 g
Karbohydrater76.2 g
Sukker18 g
Protein45.5 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skjær rødløk i 2 cm brede båter.

Ovnsbak grønnsaker
2

Fordel søtpotet, rødløk og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt [0,5 ts | 1 ts], halvparten av Mamas favoritt og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.

Paner halloumi
3

I mellomtiden, skjær grillost i 1 cm tykke skiver (3 per person).

Tilsett hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyb tallerken.

Bland panko, resterende Mamas Favoritt og en stor klype pepper i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

Stek halloumi
4

Legg gresskarkjerner på stekebrettet med grønnsaker når det gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Skyll salatblanding.

Halver sitron.

Bland salat
5

Bland sitronsaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], salatblanding og en klype pepper i en stor skål.

La ferdigstekte grønnsaker avkjøles i 2 min, og vend inn i skålen med salat.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener, topp med halloumi og dryss over gresskarkjerner.

Server med pestodressing.