Denne nydelige vegetarretten er proppet full av både farger og smaker! Vi ovnsbaker søtpotet, rødbete og rødløk som deretter blandes med en herlig sitronduftende salat. Salaten topper vi med gyllenstekt panert halloumi, et dryss ristede gresskarkjerner og en kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
50 g
Kremet pestodressing
100 g
Salatblanding
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
450 g
Søtpotet
20 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
2 stk
Rødbete
1 stk
Sitron
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Mel til panering
1
Egg til panering
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skjær rødløk i 2 cm brede båter.
Fordel søtpotet, rødløk og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt [0,5 ts | 1 ts], halvparten av Mamas favoritt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
I mellomtiden, skjær grillost i 1 cm tykke skiver (3 per person).
Tilsett hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyb tallerken.
Bland panko, resterende Mamas Favoritt og en stor klype pepper i en tredje dyp tallerken.
Vend halloumi først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
Legg gresskarkjerner på stekebrettet med grønnsaker når det gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Skyll salatblanding.
Halver sitron.
Bland sitronsaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], salatblanding og en klype pepper i en stor skål.
La ferdigstekte grønnsaker avkjøles i 2 min, og vend inn i skålen med salat.
Anrett salat i dype tallerkener, topp med halloumi og dryss over gresskarkjerner.
Server med pestodressing.