I dagens middag møtes en mettende og kremet italiensk pastarett, krydderpanert svinekjøtt og sprøstekt bacon. Vi legger til litt brokkolini, en mindre og søtere versjon av brokkolien, for å tilsette litt frisk farge og smake til retten. Den himmelske sausen består av vårt spesialkrydder, en fyldig creme fraiche, buljong og frisk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Bladpersille
150 g
Brokkolini
300 g
Svinefilet
2 ss
Hvetemel (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 1)
1 dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og halvparten av Mamas Favoritt i en tredje.
Vend kjøtt først i mel, så i egg og til sist i panko.
TIPS: Har du ikke egg? Bruk 2 ss melk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Overfør kjøtt til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.
Bak i ovnen i 15-16 min, eller til brunet og gjennomstekt.
La kjøttet hvile til servering (uten folie).
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk (eller press).
Når kjøttet har 8 min igjen av steketiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på et fat.
Varm opp pannen på middels varme (ikke vask den).
Stek hvitløk og en klype salt i 30 sek.
Tilsett resterende Mamas Favoritt, creme fraiche, kyllingbuljong, persille og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne.
Legg tagliatelle og brokkolini i det kokende vannet, og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'.
Hell ut vannet.
Overfør brokkolini til en tallerken og pasta til stekepannen med saus.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk, men fremdeles gir litt tyggemotstand.
Ta stekepannen av varmen, og bland inn finrevet ost og halvparten av bacon. Krydre med en klype salt og pepper.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.
Anrett pasta i skåler og topp med panert svinekjøtt.
Legg brokkolini på siden.
Pynt med resterende bacon.