I dagens middag møtes en mettende og kremet italiensk pastarett, krydderpanert svinekjøtt og sprøstekt bacon. Vi legger til litt brokkolini, en mindre og søtere versjon av brokkolien, for å tilsette litt frisk farge og smake til retten. Den himmelske sausen består av vårt spesialkrydder, en fyldig creme fraiche, buljong og frisk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Hvitløk
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Bladpersille
150 g
Brokkolini
250 g
Svinefilet
2 ss
Hvetemel (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 1)
1 dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og haalvparten av Mamas Favoritt i en tredje tallerken.
Vend kjøtt først i mel, så i egg og til sist i panko.
TIPS: Har du ikke egg? Bruk 2 ss melk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Overfør kjøtt til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.
Bak i ovnen i 15-16 min, eller til brunet og gjennomstekt.
La kjøttet hvile til servering (uten folie).
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk (eller press).
Når kjøttet har 8 min igjen av steketiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på et fat.
Varm opp pannen på middels varme (ikke vask den).
Stek hvitløk og en klype salt i 30 sek.
Tilsett reterende Mamas Favoritt, creme fraiche, kyllingbuljong, persille og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne.
I mellomtiden, legg tagliatelle og brokkolini i det kokende vannet, og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'.
Hell ut vannet.
Overfør brokkolini til en tallerken og pasta til stekepannen med saus.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk, men fremdeles gir litt tyggemotstand.
Ta stekepannen av varmen, og bland inn finrevet ost og halvparten av bacon.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.
Anrett pasta i skåler og topp med panert svinekjøtt.
Legg brokkolini på siden.
Pynt med resterende bacon.