Panert mat er utrolig godt, og som regel en favoritt blant barn i alle aldre. Vi pankopanerer svinestrimler, og krydrer de med vår egen krydderblanding, Ay Cajun-ba. Kjøttet serverer med møre, ovnsbakte søtpotetbåter, en frisk salat med eple og spinat, og en kremet hvitløksmajones som man kan dyppe både kjøtt og potetbåter i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
30 g
Spinat
450 g
Søtpotet
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjæt søtpotet (uskrelt) i båter, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær svinefilet i 2 cm brede strimler på et eget skjærebrett og krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba og pepper i en tredje dyp tallerken.
Vend svinestrimler først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg over på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek svinestrimler i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov, så kjøttet ikke svir seg fast.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Skyll spinat.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Bland majones, hvitløk og rømme i en liten skål.
Bland eple, spinat, gresskarkjerner, olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål rett før servering.
Anrett pankopanert svinekjøtt, spinatsalat og søtpotet på tallerkener.
Server hvitløksmajones som dipp.