Pankopanert svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert svinefilet

Pankopanert svinefilet

med ovnsbakt søtpotet og hvitløksmajones

Panert mat er utrolig godt, og som regel en favoritt blant barn i alle aldre. Vi pankopanerer svinestrimler, og krydrer de med vår egen krydderblanding, Ay Cajun-ba. Kjøttet serverer med møre, ovnsbakte søtpotetbåter, en frisk salat med eple og spinat, og en kremet hvitløksmajones som man kan dyppe både kjøtt og potetbåter i.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Eple

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

30 g

Spinat

450 g

Søtpotet

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier759 kcal
Energi (kj)3174 kj
Fett25.8 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker9.8 g
Protein52.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjæt søtpotet (uskrelt) i båter, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Paner kjøtt
2

I mellomtiden, skjær svinefilet i 2 cm brede strimler på et eget skjærebrett og krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko, Ay Cajun-ba og pepper i en tredje dyp tallerken.

Vend svinestrimler først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg over på en tallerken.

Stek kjøtt
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek svinestrimler i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov, så kjøttet ikke svir seg fast.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland hvitløksmajones
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Bland majones, hvitløk og rømme i en liten skål.

Lag spinatsalat
5

Bland eple, spinat, gresskarkjerner, olivenolje, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Anrett pankopanert svinekjøtt, spinatsalat og søtpotet på tallerkener.

Server hvitløksmajones som dipp.