Hva frister vel ikke mer enn saftig, pannestekt kyllingbryst etter en lang dag? Vi lar kyllingen godgjøre seg i en herlig smørsaus med oregano, og serverer den med luftig bulgur blandet med brunet mais, smuldret salatost og persille. I tillegg svinger vi sammen en fargerik salat med gulrot, spinat, tomat og rødløk som smakes til med olivenolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rødløk
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Kyllingbryst
30 g
Spinat
1 boks
Mais
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
1 g
Oregano, tørket
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Smør til saus
1.5 dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett bulgur og salt.
Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 9-10 min, eller til mør.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller.
Finhakk den siste biten.
Grovhakk tomat.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland spinat, gulrot, tomat, rødløk, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Hell væske av mais.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet.
Legg over i en liten skål og sett til side.
Smuldre salatost.
Finhakk persille.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt og en klype pepper. Stek kylling i 2 min på hve side, eller til brunet.
Tilsett oregano, smør, kyllingbuljong og vann i stekepannen, og la putre i 1-2 min, til kyllingen er gjennomstekt og sausen tykner noe.
I mellomtiden, bland mais, persille, salatost i bulgur.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett kylling, bulgur og salat i skåler.
Øs saus over kylling.