Pannestekt kylling i oregano-smørsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt kylling i oregano-smørsaus

Pannestekt kylling i oregano-smørsaus

med brunet mais og bulgur med salatost

Hva frister vel ikke mer enn saftig, pannestekt kyllingbryst etter en lang dag? Vi lar kyllingen godgjøre seg i en herlig smørsaus med oregano, og serverer den med luftig bulgur blandet med brunet mais, smuldret salatost og persille. I tillegg svinger vi sammen en fargerik salat med gulrot, spinat, tomat og rødløk som smakes til med olivenolje.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Kyllingbryst

30 g

Spinat

1 boks

Mais

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

1 g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Smør til saus

1.5 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier713 kcal
Energi (kj)2985 kj
Fett36.3 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater44.5 g
Sukker11.4 g
Protein46.6 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett bulgur og salt.

Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 9-10 min, eller til mør.

Bland salat
2

I mellomtiden, skyll spinat.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller.

Finhakk den siste biten.

Grovhakk tomat.

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Bland spinat, gulrot, tomat, rødløk, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek mais
3

Hell væske av mais.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet. 

Legg over i en liten skål og sett til side.

Smuldre salatost.

Finhakk persille.

Stek kylling
4

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt og en klype pepper. Stek kylling i 2 min på hve side, eller til brunet.

Lag saus
5

Tilsett oregano, smør, kyllingbuljong og vann i stekepannen, og la putre i 1-2 min, til kyllingen er gjennomstekt og sausen tykner noe.

I mellomtiden, bland mais, persille, salatost i bulgur.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kylling, bulgur og salat i skåler.

Øs saus over kylling.