Pannestekt schnitzel med kremet sjalottløksaus og syrlig tomatsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
500 g
Poteter
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Sjalottløk
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
2 stk
Tomat
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Paprika
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med halvparten av Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i 20-30 min.
Skjær tomat i 1 cm biter. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Finhakk persille. Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Når potetene har vært i ovnen i 10 min, skjær svinekjøtt i to stykker på langs (1 per person) på et eget skjærebrett. Krydre svinekjøtt med resterende Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt på begge sider i 1-2 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
La stekepannen kjøle seg ned litt, varm den så opp på middels lav varme og tilsett en skvett olivenolje. Stek sjalottløk i 2-3 min, eller til myk. Rør inn vann [½ dl | 1 dl] og kyllingbuljong. Kok i ytterligere 1-2 min. Fjern fra varmen og avkjøl i 1 min. Rør inn rømme [½ pakke, 2P]. Tilsett svinekjøtt i stekepannen og gjennomvarm. Krydre med en klype salt og pepper.
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], balsamico og en klype salt og pepper. Rør inn paprika, tomat og persille.
Anrett svinekjøtt, sjalottløksaus, poteter og tomatsalat på tallerkener. Strø finrevet ost over tomatsalaten.