I dag skal vi lage köfter, som får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk og vår gode krydderblanding, Panamat. Et fargerikt og innbydende tilbehør er tabbouleh med granateple, bulgur, agurk, tomat og spinat. Vi topper alt med syrlig rømme og frisk mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
½ stk
Granateple
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Tomat
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
3 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann [3 dl | 4,5 dl] i en kjele.
Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la putre i 9-10 min, eller til myk.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.
Rull kjøttdeig til 3 stk köfter per person (ca. 8 cm lange).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.
Grovhakk agurk og tomat.
Finhakk mynte.
Skyll spinat.
Rull granateple [1/2 stk, 2P] hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell av vannet.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Bland ferdigkokt bulgur med agurk, tomat, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.
Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte.
Drypp over noen klatter rømme og pynt med mynte.