Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Har du barn som elsker nuggets og kjøttboller? Da kommer de til å elske disse sprø sellerilappene, som blir familiens nye favoritt! Vi serverer de smakfulle sellerilappene med kokte poteter, en nydelig salat med eple, gulrot og spinat, med en kremet pestodressing til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Løk
50 g
Kremet pestodressing
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Sitron
500 g
Poteter
2 stk
Egg (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Finhakk persille (spar litt til pynt).
Finhakk løk [½ stk, 2P].
Skjær sitron i to.
Skrell og riv knollselleri grovt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann
Bland knollselleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, finrevet ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok poteter i 11-13 min, til møre.
Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett evt. en klatt smør om du ønsker. Dekk til med lokk og sett til side.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Skrell gulrot til tynne bånd.
Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
Bland spinat, eple og gulrot med sitrondressing.
TIPS: Bland grønnsaker og dressing rett før servering, slik at grønnsakene ikke blir slappe.
Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme.
Form deigen til 2 stk. sellerilapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden.
Stek sellerilapper i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Anrett sellerilapper, eplesalat og kokte poteter på tallerkener.
Topp sellerilapper med kremet pestodressing.
Pynt med resterende persille.