Pannestekte sellerilapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med sprø eplesalat og kremet pestodressing

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Pannestekte sellerilapper med sprø eplesalat og kremet pestodressing.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Løk

50 g

Kremet pestodressing

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Eple

1 stk

Gulrot

½ stk

Sitron

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier659 kcal
Energi (kj)2757 kj
Fett28.3 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater74 g
Sukker16.7 g
Protein23.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk persille (spar litt til pynt).

Finhakk løk [½ stk, 2P]. 

Skjær sitron i to.

Skrell og riv knollselleri grovt.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. 

Bland deig
2

Bland knollselleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, finrevet ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Kok poteter
3

Kok poteter i 11-13 min, til møre.

Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett evt. en klatt smør om du ønsker. Dekk til med lokk og sett til side.

Lag eplesalat
4

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. 

Skrell gulrot til tynne bånd.

Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.

Tilsett spinat, eple og gulrot i skålen med sitrondressing. Bland like før servering.

Stek sellerilapper
5

Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme.

Form deigen til 2 stk. sellerilapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden. 

Stek sellerilapper i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett sellerilapper, eplesalat og kokte poteter på tallerkener.

Topp sellerilapper med kremet pestodressing.

Pynt med resterende persille.