Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Har du modige barn som elsker nuggets og kjøttkaker? Da kan du utfordre dem til å smake på disse fantastisk sprø sellerilappene, som blir hele familiens nye favoritt! Vi serverer de fantastiske lappene med kokte poteter, en herlig salat med eple, gulrot og spinat og kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Løk
50 g
Kremet pestodressing
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
½ stk
Sitron
500 g
Poteter
2 stk
Egg (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk persille (spar litt til pynt).
Finhakk løk [½ stk, 2P].
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær sitron i to.
Skrell og riv knollselleri grovt.
Bland knollselleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, finrevet ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Kok poteter i 11-13 min, til møre.
Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper.
Dekk til med lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør om du ønskelig.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Skrell gulrot i tynne bånd med en potetskreller.
Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
Tilsett spinat, eple og gulrot i skålen med sitrondressing. Bland like før servering.
Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme.
Form deigen til 2 stk. sellerilapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden.
Stek sellerilapper i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Anrett sellerilapper, eplesalat og kokte poteter på tallerkener.
Topp sellerilapper med kremet pestodressing.
Pynt med resterende persille.