Pannestekte sellerilapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med sprø eplesalat og kremet pestodressing

Har du modige barn som elsker nuggets og kjøttkaker? Da kan du utfordre dem til å smake på disse fantastisk sprø sellerilappene, som blir hele familiens nye favoritt! Vi serverer de fantastiske lappene med kokte poteter, en herlig salat med eple, gulrot og spinat og kremet pestodressing.

Tags:
Vegetar
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

½ stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

50 g

Kremet pestodressing

1 pose

Bladpersille

1 stk

Eple

60 g

Spinat

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Gulrot

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

2

Egg til lapper

3 ss

Mel til lapper

½ ts

Salt til lapper

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier634 kcal
Energi (kj)2653 kj
Fett28.6 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater65.9 g
Sukker17.1 g
Protein23.3 g
Natrium441.8 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk persille (spar litt til pynt).

Finhakk løk.

Skyll spinat.

Skjær sitron i to.

Skrell og riv knollselleri grovt.

Bland deig
2

Bland knollselleri, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, hakket persille, finrevet ost, løk, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i en skål.

Kok poteter
3

Kok poteter i 11-13 min, til møre.

Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper.

Dekk til med lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør om du ønskelig.

Lag eplesalat
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skrell gulrot i tynne bånd med en potetskreller.

Bland olivenolje og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt og en klype pepper.

Tilsett spinat, eple og gulrot i skålen med sitrondressing. Bland like før servering.

Stek sellerilapper
5

Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme.

Form deigen til 2 stk. sellerilapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden.

Stek sellerilapper i 3-4 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett sellerilapper, eplesalat og kokte poteter på tallerkener.

Topp sellerilapper med kremet pestodressing.

Pynt med resterende persille.