Pannestekte svinemedaljonger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte svinemedaljonger

Pannestekte svinemedaljonger

med sprø eplesalat og brun saus

Her byr vi på pannestekte svinemedaljonger med en nydelig brun saus til og velduftende poteter krydret med timian. Tilbehøret består av en sprø eplesalat med spinat, gulrot og sennep.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

25 g

Tyttebærsyltetøy

½ g

Tørket timian

500 g

Poteter

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Eple

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier644 kcal
Energi (kj)2695 kj
Fett23.5 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater66.6 g
Sukker20.1 g
Protein43.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.

Bland timian [1/2 pakke, 2P], smør [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i kjelen med poteter. Sett på lokk og sett til side.

Stek kjøtt
2

Skjær svinekjøtt i medaljonger (3 per pers.) på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, kryde med en klype salt og pepper, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

Forbered råvarer
3

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen brukt til kjøtt på middels varme (ikke vask den).

Tilsett brun saus, en skvett vann og tyttebærsyltetøy [1/2 pakke, 2P]. Kok i 2-3 min.

Bland svinekjøtt i sausen, og varm opp på lav varme i ca. 1 min, til gjennomvarmet.

Lag salat
5

Bland spinat, eple, gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og grov sennep i en skål.

Server
6

Anrett poteter, svinemedaljonger og salat på tallerkener.

Hell saus over kjøttet.