Her byr vi på pannestekte svinemedaljonger med en nydelig brun saus til og velduftende poteter krydret med timian. Tilbehøret består av en sprø eplesalat med spinat, gulrot og sennep.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
25 g
Tyttebærsyltetøy
½ g
Tørket timian
500 g
Poteter
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
1 ss
Smør (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.
Bland timian [1/2 pakke, 2P], smør [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i kjelen med poteter. Sett på lokk og sett til side.
Skjær svinekjøtt i medaljonger (3 per pers.) på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, kryde med en klype salt og pepper, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Varm opp stekepannen brukt til kjøtt på middels varme (ikke vask den).
Tilsett brun saus, en skvett vann og tyttebærsyltetøy [1/2 pakke, 2P]. Kok i 2-3 min.
Bland svinekjøtt i sausen, og varm opp på lav varme i ca. 1 min, til gjennomvarmet.
Bland spinat, eple, gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og grov sennep i en skål.
Anrett poteter, svinemedaljonger og salat på tallerkener.
Hell saus over kjøttet.