Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Perlecouscous og sprøstekt bacon med ricotta og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Bacon, skiver
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
½ boks
Tomatpure
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Tomat
¼ ts
Salt (steg 1)
3.5 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3,5 dl | 7 dl], kyllingbuljong og salt [¼ ts | ½ ts].
Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la småkoke i 11-12 min, eller til mykt.
Skru av varmen og la hvile under lokk til steg 5.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk rødløk.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Finhakk basilikum (spar noen hele blader til pynt).
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek løk og tomat i 3-4 min, eller til myk.
Tilsett hvitløk, Mamas Favoritt og tomatpuré [½ boks, 2P], og kok i ytterligere 30 sek.
Bland ricotta, vann [1 dl | 2 dl], basilikum, halvparten av spinaten, stekte grønnsaker, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i kjelen med couscous. Rør til spinaten faller sammen.
Anrett couscous i dype tallerkener og pynt med resterende basilikumblader og spinat.
Smuldre sprø bacon over.